Verzekeringen op reis

Iedereen die weleens gaat reizen zal op een bepaald punt de keuze moeten maken wel of niet een reis en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Of je dit wel of niet doet hangt veelal af van je bestemming en waar de reis voor doelt. Voor zakenreizen wordt er vanuit bedrijven vaak al een en ander geregeld met betrekking tot de juiste verzekeringen, al is het altijd goed dit te checken. ITravel-insurance_2339838bndien je zelf op vakantie gaat of voor een ander doeleinde op reis zul je dit op eigen houtje moeten regelen.

De bestemming is eveneens bepalend. Indien je buiten Nederland of zelfs buiten Europa gaat reizen heb je zeker een dekking nodig voor bepaalde dingen. Medische kosten zijn vaak duurder in het buitenland en worden dan niet volledig door de zorgverzekeraar gedekt. Ook voor een wintersport vakantie heb je een aanvullende dekking nodig, wat ook kan gelden voor andere sporten of activiteiten.

Het verschil tussen reis en annuleringsverzekering

Een reisverzekering is in principe voor alles wat op reis gebeurd. Of dit nu spullen zijn die kwijtraken of een ongeval is, de reisverzekering dekt bepaalde van deze kosten. Annuleringsverzekeringen zijn voor als er iets gebeurd waardoor je niet meer op reis kunt gaan of als de reis voortijdig afgebroken moet worden. Hiermee krijg je de eventuele kosten die je al gemaakt hebt voor hotels of vliegtickets terug.

Kortlopend of doorlopend?

Voor iedereen die frequent reist is een doorlopende verzekering vaak gemakkelijker en voordeliger. Bij een eenmalige, kortlopende moeten er poliskosten betaald worden iedere keer dat deze opnieuw wordt afgesloten. Met een doorlopende verzekering hoeft dit maar een keer te gebeuren. Of het goedkoper is hangt ervan af waar de verzekering precies wordt afgesloten en hoe vaak er precies gereisd wordt. Wanneer iemand meer dan twee keer of langer dan drie weken per jaar aaneengesloten op vakantie gaat is een doorlopende verzekering vaak voordeliger, al kan dit per verzekeraar verschillen.